Skip to content

Autodemontagebedrijf Opdam als eerste eigenaar van ARN-droogleginstallatie

Sinds begin dit jaar draagt ARN de droogleginstallaties over aan de autodemontagebedrijven. Inmiddels heeft meer dan de helft van de bedrijven de intentieverklaring voor de overdracht getekend. Dat is de eerste stap. Onlangs heeft het eerste ADB ook de laatste stap afgerond en daarmee heeft de ‘echte’ overdracht plaatsgevonden. Autodemontagebedrijf Gebr. Opdam in Zwaanshoek heeft […]

Paul Dietz, Algemeen directeur van ARN, heeft de bijbehorende documenten aan eigenaar Peter Opdam gegeven en de benodigde handtekeningen zijn gezet. Hiermee is de droogleginstallatie officieel in eigendom van Opdam. “Een logische keuze waar ik niet lang over na heb hoeven denken”, aldus Peter Opdam.

Opdam is een echt familiebedrijf. Inmiddels is de derde generatie actief in het bedrijf dat al vanaf het begin bij ARN is aangesloten. “De droogleginstallatie die we van ARN hebben gekregen heeft destijds veel geld gekost. Er staat dan ook een behoorlijke installatie. Ik vind het logisch dat dit bedrijfsmiddel aan mij wordt overgedragen. Natuurlijk kost het een keer wat om zaken te vervangen, maar daar ben je ondernemer voor. Bovendien vallen de onderdeelprijzen mee. Je hoort mij niet klagen”, besluit Peter Opdam.

Vergoeding voor service en onderhoud

“Niet alle bedrijven zitten op deze eigendomsoverdracht te wachten”, vertelt Paul Dietz. “Ik begrijp de zorgen die er zijn als het gaat om de toekomstige risico’s die horen bij het eigendom van de droogleginstallatie. Tegelijkertijd zien we dat veel ondernemers positief reageren op het voorstel om de droogleginstallatie voor een symbolisch bedrag van € 1,- over te nemen. We gooien daarbij het beheer van de installatie ook niet zomaar over de schutting”.

De installatie krijgt voorafgaand aan de overdracht een grondige opleverbeurt. Na overdracht is de gebruiker van de installatie, het autodemontagebedrijf, verantwoordelijk. “Om dit te ondersteunen is vanuit ARN een vergoeding voor service en onderhoud beschikbaar waarmee het bedrijf de komende jaren vooruit kan. Verder verandert er niets: ARN blijft de inzameling en recycling van de bekende materialen verzorgen. Ook de overige voordelen van aansluiting bij ARN, waaronder de zichtbaarheid en de vergoedingen, blijven gelijk.”

Overdracht verloopt voorspoedig

De eigendomsoverdracht van de in bruikleen gegeven droogleginstallaties aan de gebruikers, de autodemontagebedrijven, verloopt voorspoedig. Meer dan de helft van alle bij ARN aangesloten bedrijven heeft inmiddels de intentieverklaring voor de overdracht getekend.

In de afgelopen maanden hebben projectleider Kilian Berghauser Pont en Willem Nuiten ruim 130 bedrijven bezocht. Bent u nog niet bezocht? In de komende maanden nemen Kilian Berghauser Pont of Willem Nuiten contact met u op om de mogelijkheden toe te lichten.